2003-ban ipari területről felmerült az igény egy olyan csoport megszervezésére, amely szoftverrendszerek biztonsági szempontból történő tesztelését végezné. A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) által nyújtott K+F-es keretek ideális lehetőséget teremtettek egy ilyen csapat megszervezésére. Párhuzamosan ezzel, szintén a BMF berkeiből kiindulva alakulóban volt egy másik csapat is, amely az automatizálás területén tett szert szakmai tapasztalatra, a mikrokontrollerrel megoldható feladatok megvalósításával foglalkoztak (fejlesztéstől és tervezéstől a kisebb sorozatú gyártásig), illetve egyedi mérőműszerek fejlesztésével. Az ily módon kialakult két irányvonal öt vezető szakembere egymásra talált, és az egyre növekvő piaci igények kielégítése céljából, tudásukat összeadva, 2006-ban megalapították a PentaLab Kft-t.

A megalakulás óta az egyre növekvő kereslet következtében, mind a személyi, mind az eszközállomány folyamatos fejlesztésen ment keresztül. Az alkalmazottak folyamatos szakmai képzésének keretein belül számos munkavállalónk szerezte meg az ISTQB CTAL oklevelet, valamint az ISTQB CTFL tanúsítványt.

2011 januárjában bevezettük az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszert. Ezt követően a cég üzleti és szakmai folyamatait a rendszernek megfelelően működteti a minőségi szolgáltatásnyújtás jegyében.

Fontosnak tartjuk a fiatal tehetségek felkutatását és elindítását ezen a területen, így cégünk lehetőséget nyújt felsőoktatásban tanuló fiatalok számára szakmai gyakorlat elvégzésére. Ennek során a jelölteknek magas színvonalú szakmai szupervíziót és konzultációs lehetőséget is biztosítunk. A legrátermettebbeknek pedig cégünk állandó munkalehetőséget is biztosít.